Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privÚ: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

SAMW en SASK worden Izegemse Kunstacademie

www.kw.be

27 augustus 2014

De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) en het filiaal van de Stedelijke Academie voor Kunsten (SASK) Roeselare worden vanaf september 2015 ge´ntegreerd in de Izegemse Kunstacademie.

In de beleidsverklaring van de nieuwe coalitie stond dat de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) vanaf september 2015 ge´ntegreerd zullen worden in de Izegemse Kunstacademie.

"We willen vooral de klemtoon leggen op de modernisering van het aanbod en de publieke werking van de academie, waarbij samenwerking met andere Izegemse organisaties en activiteiten een belangrijke rol moet spelen", aldus schepen Kurt Himpe (N-VA). "Het voorbije Mooss-project was een prachtig voorbeeld van de nakende integratie. Hierbij kwamen de leerkrachten woord en beeld van zowel de SAMW als het SASK met elkaar in contact en kwamen ze tot mooie en heel creatieve resultaten met hun leerlingen."

Het is nu aan de respectievelijke directeurs Wim Belaen en Carl Segaert om die integratie voor te bereiden. Wim Belaen wordt de enige directeur van de nieuwe Kunstacademie. Carl Segaert blijft directeur in Roeselare. Een nieuwe locatie voor de Kunstacademie is nog niet voor morgen, maar in de visie 2030 zal volgens schepen Kurt Himpe een nieuwe locatie gezocht worden.

(IB)