Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Projectleider moet leegstand in Izegem helpen aanpakken

Het Nieuwsblad

15 april 2014

Alice Traen is de nieuwe Izegemse projectleider Lokale Economie. Een van haar belangrijkste opdrachten wordt het wegwerken van de leegstand in de stad.

De functie van projectleider Lokale Economie is nieuw in Izegem en was een deel van de inzet van de verkiezingen. Alice Traen staat voor een aantal uitdagingen, maar de grootste is de leegstand in de winkelstraten wegwerken. ‘Ze moet opnieuw zuurstof geven aan ondernemend Izegem’, zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). Op 8 mei start Alice aan haar loodzware opdracht.

Doorn in het oog

De leegstand in het Izegemse stadscentrum is al lang een doorn in het oog van het stadsbestuur. ‘Dat betekent niet dat de ene na de andere winkel stopt, maar er komen ook winkelruimtes bij die opvulling zoeken’, legt Himpe uit. Het wordt dan ook de taak van Alice om een doorgangswinkel in de Marktstraat uit te bouwen. ‘Dat is een pand waar vier tot vijf starters terecht kunnen. Zodra ze een klantenbestand hebben opgebouwd, kunnen ze een groter pand huren in Izegem.’ Voorts hoopt het stadsbestuur ook via pop-upwinkels de leegstand tegen te gaan.

Alice Traen zal dus functioneren als een soort centrummanager en als het aanspreekpunt voor de vele lokale handelaars, de industrie en de land- en tuinbouwers. Op 13 mei organiseert de Economische Raad een netwerkmoment waar de deelnemers hun prioriteiten naar voren kunnen schuiven.

De projectleider zal ook instaan voor de promotie van het nieuwe museum. ‘De bedoeling is arrangementen uit te werken die versterkend werken voor de lokale economie. Mijn opleiding moderne geschiedenis komt daar uitstekend bij van pas’, zegt Alice. Na de opening van het nieuwe museum Eperon d‘Or neemt ze haar intrek in het Huis van de Economie dat in de nieuwbouw naast het museum komt.

(Kim Vandenbroucke)