Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Praline "Eperon d'Or" laat je proeven van Izegem

De Weekbode

18 april 2014

Onlangs werd de tentoonstelling 'Gluren in de schoenkast van...' officieel geopend in het schoeiselmuseum. De collectie valt uiteen in twee delen 'Wauw. Dit is Belgisch' en 'De BV-Catwalk'. Als primeur van de avond werd een Izegemse praline voorgesteld om de bezoekers te laten proeven van Izegem.

Onder het motto 'Sterk in je schoenen staan' en 'Niet naast je schoenen lopen' gingen de medewerkers van het schoeiselmuseum op zoek naar schoenen van bekende dames. In totaal vonden ze elf bekende dames die bereid waren drie paren schoenen uit te lenen. In het museum kan je de schoenen bewonderen op de BV-Catwalk. In de bijhorende folder kan je de verhalen rond de schoenen lezen van de dames.

Loopster Veerle Dejaeghere gaf een paar loopschoenen waarmee ze gemiddeld tachtig kilometer per week loopt. Om de drie maanden zijn haar schoenen aan vernieuwing toe. Cathérine Vandoorne, afkomstig uit Izegem en bekend van 'de Madammen' op radio 2, gaf de eerste schoentjes van haar dochter Ella-Noor omdat ze bijzonder gehecht is aan deze eerste stappers.

In de collectie 'Wauw. Dit is Belgisch' kunnen de bezoekers schoenen bezichtigen van bekende en opkomende ontwerpers. Dries Van Noten en Dirk Bikkembergs prijken onder de bekende ontwerpers. Minder bekende ontwerpers zoals Heidi Coppens van Caval kregen ook een plaatsje in de etalages van het Izegemse schoeiselmuseum. Caval ontwerpt pre-stappers voor kleine kinderen. Schepen van cultuur, Kurt Himpe, mocht de laatste tentoonstelling in de oude gebouwen van de vakschool openen. Als kers op de taart van deze opening kregen de bezoekers in primeur een Izegemse praline.

"We willen mensen laten proeven van Izegem en de Izegemse musea. Nu onze musea in september sluiten voor de verhuis naar de gebouwen van Eperon d' Or willen we dat de Izegemnaren hun musea niet vergeten", vertelt Kurt Himpe. Chocolatier Parfait ontwierp een Izegemse praline met het muiltje van het schoeiselmuseum er bovenop. De praline kreeg de veelbetekende naam 'Eperon d' Or'. Op die manier krijgt Izegem er een nieuw streekproduct bij. De tentoonstelling 'Gluren in de schoenenkast van.' loopt nog tot 14 september, daarna maakt het museum zich klaar voor de verhuis naar de gebouwen van Eperon d' Or.

(RM)