Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeerregime in Izegemse Ommegangstraat wijzigt

Het Nieuwsblad

29 april 2014

Op vraag van de bewoners wijzigt het parkeersysteem in een deel van de Izegemse Ommegangstraat. Volgens schepen Kurt Himpe (N-VA) biedt de maatregel verschillende voordelen, onder meer voor de veiligheid.

In de Ommegangstraat wijzigt vanaf 1 mei het parkeren in een deel van de straat. "Dat gebeurt op vraag van bewoners", aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

Naar aanleiding van opmerkingen van bewoners werden enkele voorstellen besproken in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Vanaf donderdag moet er in de straat tussen de Heilig Hartsstraat en de Roeselaarsestraat aan de andere kant van de weg, dus aan de kant van het ziekenhuis geparkeerd worden.

Laden en lossen

"Deze wijziging brengt een reeks voordelen met zich mee", verduidelijkt schepen Himpe. "Er komen meer parkeerplaatsen, omdat er minder garages aan de kant van het ziekenhuis zijn en het laden en lossen aan Den Tatsevoet kan ook beter georganiseerd worden."

"Ook op het vlak van verkeersveiligheid zorgt het voor een verbetering. Het verkeer dat uit de Heilig Hartstraat komt, zal beter zichtbaar zijn en door de asverschuiving wordt het verkeer in de Ommegangstraat wat afgeremd."

(Frank Meurisse)