Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Paaltjes op centrale brug zijn spoorloos verdwenen

Het Nieuwsblad

15 oktober 2014

Op de centrale brug in Izegem zijn de paaltjes die een vlottere verkeersdoorstroming beoogden, verdwenen. Schepen Kurt Himpe zit met de handen in het haar.

‘Een mysterieuze verdwijning’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). De paaltjes stonden er sinds het voorjaar. ‘Sedert 1 maart is het verplicht om te ritsen. We beslisten toen om paaltjes te plaatsen op de centrale brug waardoor bestuurders gedwongen werden de volledige rijstrook te gebruiken. Op die manier werd het ritsen ook beter opgevolgd en verliep het verkeer vlotter. Het gebeurde al eens dat iemand de paaltjes omverreed en dat ze daarna aan de kant van de weg lagen, maar deze keer zijn de paaltjes verdwenen’, aldus Himpe die een flauwe grap of diefstal vermoedt.

‘We hebben er maar drie teruggevonden. Verre van leuk, want dergelijke paaltjes kosten natuurlijk ook geld. We hebben er ook geen meer in voorraad en dus moeten we ze opnieuw bestellen.’

Eerder al spiegel

Het is de tweede keer op rij dat straatmeubilair verdwijnt, na de spiegel op de hoek van de Reper- en Baronstraat. Dat was het gevolg van een verkeersongeval.

De paaltjes zijn een ander paar mouwen. ‘We beslisten al om de paaltjes niet te vervangen door betonelementen, omdat in noodgevallen een paaltjessysteem snel kan verwijderd worden en dat voor hulpdiensten efficiënter is. De diensten bekijken nu of er paaltjes bestaan die niet gemakkelijk mee te nemen zijn.’

De schepen hoopt dat wie de diefstal opmerkte, de politie of de stadsdiensten op de hoogte brengt.

(Frank Meurisse)