Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ondernemerscentrum wordt omgedoopt tot 't Werkpand

Het Nieuwsblad

5 november 2014

In Roeselare werd gisteren het startschot gegeven van de campagne ‘Ruimte voor Meer’ van POM West-Vlaanderen. Ondernemerscentra worden herdoopt tot ’t Werkpand.

Samen met de campagne die jonge starters moet stimuleren werd ook een nieuwe naam gelanceerd: ondernemerscentrum wordt vervangen door 't Werkpand. ‘Intussen hebben we al zestien startersinfrastructuren met ateliers en kantoren. Daar kunnen jonge ondernemers die minder dan vijf jaar actief zijn, zich vestigen zonder meteen aan zware investeringen te doen’, zegt stafmedewerkster Nancy Moyaert.

Campagne

Om die centra voortaan onder een uniforme noemer te promoten, werd gisteren 't Werkpand boven de doopvont gehouden. ‘We hadden verschillende centra met verschillende namen zoals starterscentrum, ondernemerscentrum, doorgangsgebouwen en ateliers voor creatieve starters. Dat was verwarrend en daarom hebben we nu voor een nieuwe overkoepelende naam gekozen die goed klinkt en gemakkelijk te onthouden is.’

Meteen wordt een campagne gestart om de huisvestingsdienst voor jonge bedrijven bekender te maken. Die werd ontwikkeld door Lieselot en Barbara Dejonghe van het ontwerpbureau Clementine, dat in ’t Werkpand in Roeselare een bureau heeft.

Werkpand Izegem

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) zal intussen ’t Werkpand in de Stuivenbergstraat in Izegem aanpassen. Dat zegt gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

‘In het startersgebouw zijn er vier ateliers, kantoorruimte en vergaderaccommodatie. De kantoren worden nooit gebruikt’, zegt Himpe die ook schepen van Lokale Economie is in Izegem. ‘Die ruimte zal nu worden omgebouwd tot atelier, uiterlijk begin 2015 moeten de werken zijn afgerond.’

INFO

www.ruimtevoormeer.be

(FMR, KVI)