Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe locatie Kunstacademie nog niet voor morgen

Het Laatste Nieuws

28 augustus 2014

De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) worden in september volgend jaar één grote Kunstacademie. Het SASK is nu nog een Izegems filiaal van de Roeselaarse hoofdvestiging, maar in 2015 komt het in Izegemse handen. De voorbereidingen om die integratie vlot te doen verlopen, zijn volop bezig. "Er was al een project waarbij de leerkrachten en leerlingen Woord en Beeld met elkaar in contact kwamen. Dat leidde tot mooie en creatieve resultaten ", zegt directeur Wim Belaen. "De 1.400 leerlingen van beide academies zullen niks van de overgang merken."

Er zijn ook plannen om de academie in een nieuwe locatie onder te brengen, maar die zijn nog niet voor morgen. "Voorlopig werken we verder vanuit de Kruisstraat voor de SAMW en de Wijngaardstraat voor het SASK", weet cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA). "Maar in ons project Visie 2030 kijken we uiteraard uit naar mogelijkheden om de Kunstacademie een nieuwe plaats te geven en beide vestigingen onder één dak te krijgen. De site Strobbe is een van de denkpistes, maar er staat nog niks vast. We hebben voorlopig ook geen geld om te verhuizen", legt Himpe uit.

"Plaatstekort is er nu alvast niet. Het SASK krijgt er binnenkort zelfs nog een extra lokaal bij omdat het Schoeiselmuseum van daar naar Eperon d'Or trekt", besluit de schepen.

(Valentijn Dumoulein)