Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Modestudenten kleden reuzen

Het Nieuwsblad

17 oktober 2014

De Rosten, Tijl en Nele, drie Izegemse stadsreuzen, straalden gisteren. Leerlingen mode van Prizma campus IdP gaven ze een nieuwe outfit. Bedoeling is dat de reuzen in het voorjaar van 2015 weer naar buiten kunnen komen op evenementen.

In de stadsmagazijnen waren leerlingen van het zesde jaar mode, realisatie en verkoop en het zevende jaar mode en verkoop van Prizma campus IdP gisteren druk in de weer met het passen van kledingstukken voor de stadsreuzen De Rosten van Kachtem, Tijl en Nele. Er is ook nog de reus Tillo van den Bond, maar die verkeert nog in prima staat.

“De andere reuzen waren er slechter aan toe”, zegt belleman Guy Vandendriessche die er samen met schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) voor pleit om de reuzen opnieuw te laten uitrijden. “Stuk voor stuk werden de drie reuzen ontmanteld om ze nieuwe kleren aan te meten.”

Oude kleren

De oude kleren deden dienst om patronen te maken. “Twintig leerlingen zijn hierbij betrokken”, zeggen leerkrachten Nadine Hoste en Veronique De Sloover. “Ze mochten best creatief zijn, want hier en daar hebben we zaken veranderd.”

In september zijn de leerlingen gestart met het ontwerpen en maken van nieuwe kleren. Gisteren werd voor het eerst gepast. De nieuwe kleren zien er voortreffelijk uit. Er zijn nog retouches nodig, maar diende die pasbeurt nu eenmaal voor. De leerlingen noteerden de gegevens en maakten foto’s van wat nog aangepast moet worden.

“Het is een tof project om aan mee te werken”, zegt leerling Jonas Gryson. “Eigenlijk werken we zo mee aan een stuk stadsgeschiedenis. Als we binnen tientallen jaren de reuzen door de straten zullen zien trekken, zullen we kunnen zeggen dat wij ze gekleed hebben”, glimlacht hij.

“Enkel het ontwerp van de patronen was moeilijk, de rest viel reuze mee”, zegt leerling Tina D’hondt. “We zijn heel tevreden met het resultaat.”

Intussen zijn ook al “duwers” gevonden om de reuzen voort te bewegen. De bedoeling is dat ze vanaf het voorjaar bij grote stadsactiviteiten hu opwachting maken.

Twintig leerlingen van Prizma maken nieuwe kleren voor de stadsreuzen.

(Frank Meurisse)