Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meensestraat nu definitief afgesloten voor verkeer

Het Nieuwsblad

30 september 2014

De proefopstelling aan het kruispunt van de Meensestraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan wordt nu definitief. Dat besliste de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit na een evaluatie. ‘De proefopstelling werkt zijn vruchten af’, klinkt het.

Na een infovergadering met de buurtbewoners van de Meensestraat werd van 1 maart tot eind september een voorlopige opstelling geplaatst. De opstelling maakte het onmogelijk om de straat in of uit te rijden vanaf het kruispunt met de Vandenbogaerdelaan. Dat moest het voor zachte weggebruikers veiliger maken om de fietstunnel in of uit te rijden. ‘We zagen dat heel wat fietsers de tunnel niet gebruikten door de gevaarlijke situatie aan het kruispunt’, zegt Himpe. ‘Autobestuurders die de Meensestraat in wilden rijden, zagen de fietsers die uit de tunnel komen niet. Omgekeerd stonden autobestuurders die de Meensestraat wilden uitrijden en niet onmiddellijk de Burgemeester Vandenbogaerdelaan konden opdraaien, stil op het fietspad.’

De buurt reageert positief. De Meensestraat is veiliger voor fietsers, de fietstunnel wordt meer gebruikt en er is geen sluipverkeer in de achterliggende Pekkersstraat. Daarom wordt de ingreep nu definitief. Er werd op de commissie ook afgesproken om de situatie in de Schoolstraat tussen de Meensestraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan te bekijken voor een betere verkeersdoorstroming.

(Frank Meurisse)