Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meensestraat dicht voor veiliger fietsverkeer

Het Nieuwsblad

5 februari 2014

Het zal vanaf 1 maart niet meer mogelijk zijn de Meensestraat in of uit te rijden vanaf het kruispunt met de Vandenbogaerdelaan. Dat moet het voor zachte weggebruikers die in of uit de fietstunnel komen veiliger maken.

‘We zien immers dat heel wat fietsers de tunnel niet gebruiken door de gevaarlijke situatie aan het kruispunt’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. ‘Autobestuurders die de Meensestraat inrijden, zien de fietsers die uit de tunnel komen niet. Omgekeerd staan autobestuurders die de Meensestraat willen uitrijden en niet onmiddellijk de Burgemeester Vandenbogaerdelaan kunnen opdraaien, stil op het fietspad.’

De kwestie werd behandeld in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Daar werd het voorstel op tafel gelegd om de Meensestraat op die plaats af te sluiten voor autoverkeer.

Met de bewoners van het betrokken stuk weg werd overeengekomen om een proefopstelling te maken. Die zal van maart tot eind september van kracht zijn. Daarna wordt samen met de bewoners geëvalueerd.

(Frank Meurisse)