Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Leegstand winkels met 65 % gestegen

Het Laatste Nieuws

6 maart 2014

Uit de detailstudie van het Agentschap Ondernemen blijkt dat er de voorbije vijf jaar 21 leegstaande handelspanden bijkwamen. Er staan dus 8,4 procent van de totale 632 panden leeg. In het handelscentrum zelf staan maar liefst 17,6 procent van de 255 panden leeg. 26,4 procent van alle leegstaande panden staan al langdurige tijd te verkommeren. Economieschepen Kurt Himpe (N-VA) nuanceert de cijfers. "We moeten ook rekening houden met het stijgende aantal nieuwbouwprojecten in de stad", zegt hij. "Die hebben vaak winkelruimtes op het gelijkvloers die nog niet meteen verhuurd zijn en dat geeft een vertekend beeld. Het is dus niet zo dat er enorm veel winkels gestopt zijn. De laatste jaren zagen we er in het centrum en op assen zoals de Vijfwegenstraat zelfs bijkomen. Uiteraard is er leegstand, maar ook andere steden zoals Tielt en Kortrijk kampen daar mee."

Het bestuur kreeg 70.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid om kernversterkende maatregelen te nemen. "Geld dat gaat naar het Huis van de Economie en de aanstelling van een centrummanager", vertelt de schepen. "Die persoon wordt deze maand aangesteld en zal actief op zoek gaan naar investeerders in ons handelscentrum."

Vier pop-upwinkels

Vanaf dit weekend komen er ook pop-upwinkels in de Marktstraat. Deze keer zijn er vier nieuwe handelsactiviteiten die voor extra sfeer moeten zorgen. Joyce Taillieu die schoenwinkel "Difference!" in de Roeselaarsestraat uitbaat, start het komende half jaar met een bijzaak in het handelspand waar vroeger de Carrefour gevestigd was. De Shopping Day nu zaterdag is het startschot. "vanaf die dag stel ik daar een nieuwe scheoencollectie met speciale maten voor dames voor", zegt ze. "Mijn vriendin Sharon Dehem zal die dag ook haar juwelenzaak Engracia openhouden op dezelfde locatie. Bedoeling is daar de komende maanden te blijven en op speciale evenementen de zaak uit te baten."

De stad vroeg ook aan scholen Prizma Campus College en Campus Instituut de Pélichy of ze met hun mini-onderneming in een handelspand willen een winkel openhouden. "Op die manier kunnen de leerlingen echt van ondernemen proeven. Nammi zal snoep verkopen en Studesign verkoopt er snacks en schoolgerief. Met dit initiatief willen we ook de kaart van de jongeren trekken en hen betrekken bij het handelsgebeuren in de stad", besluit de schepen.

(Valentijn Dumoulein)