Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Laatste glimp van "oude" Izegemse musea

Het Nieuwsblad

12 september 2014

Tijdens Open Monumentendag trekken het Izegemse Borstel- en het Schoeiselmuseum nog eens alle registers open. Na zondag sluiten de deuren.

De collectie zal voor minstens een jaar achter slot en grendel verdwijnen om dan geïntegreerd te worden in de nieuwe museumsite Eperon d’Or. ‘Helemaal weggestopt wordt de collectie niet’, verduidelijkt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). ‘Bij belangrijke evenementen gaan we uitpakken met een mobiel museum.’

In het late najaar van 2015 zou geleidelijk aan proefgedraaid worden op de nieuwe locatie. De administratie van de musea verhuist daarheen en ook het Huis van de Economie zal er starten. Het huidige onderkomen van het Schoeiselmuseum in de Wijngaardstraat zal ingepalmd worden door de kunstacademie, het pand van het Borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat wordt verkocht.

Zondag wordt een route uitgestippeld van het Borstel- naar het Schoeiselmuseum en van daar naar Eperon d’Or, waar de ruwbouw van fase 1 achter de rug is. Het publiek zal al even kunnen bekijken hoe het er in de toekomst zal uitzien. Uiteraard zijn ook de gidsen van de partij die de bezoekers de nodige uitleg zullen geven. Je kan er terecht van 10 tot 18 uur.

(Frank Meurisse)