Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Izegem staat in de startblokken

www.kw.be

3 november 2014

De gemeenteraad keurde de oprichting van de gloednieuwe Izegemse kunstacademie goed. Die zou op 1 september 2015 van start gaan.

De bestuursploeg stelde in haar beleidsverklaring voor deze legislatuur dat het werk wilde maken van de integratie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Roeselare (SASK). "Zo willen we tot één kunstacademie komen", legt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA) uit. "De voorbije periode hebben beide academies al nauw samengewerkt bij kleine én grote projecten. Eén grote kunstacademie is dus een logisch gevolg."

Alle personeel dat in het Izegemse filiaal van SASK werkt, wordt overgenomen in het verhaal. "Zowel het onderwijzend team als het administratieve personeel. Zij willen ook allemaal in Izegem blijven werken."

De nieuwbakken kunstacademie zou op 1 september 2015 effectief van start gaan. "Maar eerst moet de Vlaamse regering de academie goedkeuren. We verwachten antwoord te krijgen in februari of maart 2015."

Wim Belaen wordt de directeur van de nieuwe Izegemse kunstacademie.

(PVH)