Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kelders Wallemote in Izegem halte op kunstroute

www.kw.be

26 april 2014

In het kader van de Week van de Amateurkunsten werd in Izegem een kunstroute officieel geopend. De vernissage vond plaats in de kelders van kasteel Wallemote. Twee weekends lang kan je de route volgen.

Dit en ook volgend weekend worden de Izegemse amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet tijdens de Week van de Amateurkunsten. Liefst 48 kunstenaars nemen er aan deel en exposeren op tien locaties verspreid over de stad. Het was de werkgroep Beeldende Kunst die de route vorm gaf.

"Deze editie heeft ook een centraal thema: honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog besteden we ook aandacht aan deze herdenking", zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). "De Week van de Amateurkunsten staat dan ook in het teken van de Groote Kunst. Het thema 'oorlog' komt aan bod in veel werken. Maar ook infoborden die her in der in de stad komen te staan wijzen er op. Wie de route volgt, wordt dus ondergedompeld in 'Izegem tijdens de Eerste Wereldoorlog'."

De officiŽle opening van de kunstroute vond dan wel in Wallemote plaats. Maar er kan eigenlijk op vier plaatsen gestart worden: bij Strobbe, 't 4Matje, kunstatelier Karlos Vansteenkiste en het voormalige gemeentehuis van Emelgem. De kunstroute volgen kan telkens tussen 10 en 18 uur. Deelnemen kost 8 euro. Voor deze prijs krijg je een routebeschrijving, een brochure, drankjes en versnaperingen, woord en muziek en uiteraard de tentoongestelde werken.

(MI)