Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Techniekclub is maand voor start al succes

Het Nieuwsblad

9 januari 2014

Een maand voor de start van de Izegemse Techniekclub blijkt het nieuwe initiatief een groot succes te worden. De club werd in het leven geroepen om interesse bij jongeren los te weken voor een technische opleiding.

"Op dit ogenblik zijn er al 19 inschrijvingen", aldus schepen van Lokale economie Kurt Himpe (N-VA). "Onmiddellijk na de bekendmaking van de opstart stroomden de inschrijvingen binnen."

"We zijn heel tevreden met de interesse voor het initiatief", stelt Himpe. "Voor de Izegemse Techniekclub hebben we geopteerd om twee groepen van vijfde- en zesdejaarsleerlingen uit het lager onderwijs op woensdagnamiddag de kans te geven om creatief bezig te zijn met techniek. Dat de helft van de 40 plaatsen nu al bezet zijn, toont aan dt er wel degelijk nood is aan een mogelijkheid om dergelijke workshops te volgen. Deze week krijgen alle leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar nog een flyer met informatie over het initiatief."

De Techniekclub start op woensdag 5 februari en de elf workshops vinden plaats in het sportcentrum De Krekel. Er is afsluitend ook een bedrijfsbezoek. Het initiatief in samenwerking met hogeschool Vives wordt ondersteund door de stad Izegem, de Sint-Jozefskliniek, de bedrijven Handsaeme Machinery, Televic en Vandemoortele en de Prizma-scholengroep.

Meer info voor inschrijvingen op www.techniekclub-izegem.be.

(Frank Meurisse)