Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse jongeren starten massaal miniondernemingen

Het Nieuwsblad

20 november 2014

Ondernemer worden in volle crisistijd, weinigen staan ervoor te springen. Maar in Izegem krijgen de jongeren alvast de kans om eens te proeven van het beroep. En dus de stap te zetten van leerling naar volleerde bedrijfsleider.

Twee miniondernemingen en vier studentenbedrijven zorgen ervoor dat heel wat jongeren in Izegem voor het eerst kunnen proeven van het bedrijfsleven. Ze worden gerund door leerlingen van de scholen Prizma campus IdP en Prizma campus College.

De ondernemingen zijn Pachetto, Dr. Chocolate, Koekiemonster, Echarpes d’or, Happy Feet en Cuerpo Sano. Als volleerde bedrijfsleiders zetten de leerlingen hun visie uiteen tijdens de eerste aandeelhoudersvergadering.

Leren springen

Schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA) ziet het graag gebeuren. ‘Een eigen onderneming op poten zetten is geen gemakkelijke opdracht. Met deze miniondernemingen doen de jongeren wat voor velen een droom is. Stap voor stap samen bouwen aan een succes: een product kiezen, functies in de onderneming verdelen, een ondernemingsplan opstellen, aandelen verkopen, leveranciers zoeken, een verkoop organiseren, een boekhouding bijhouden en uiteindelijk de onderneming afsluiten en de aandeelhouders hopelijk belonen met winst.’

Het is volgens Himpe dan ook heel belangrijk om de jeugd warm te maken voor het ondernemerschap. ‘Jongeren staan niet te springen om een eigen zaak op te starten’, zegt hij. ‘64 procent durft in crisistijd de sprong niet te wagen. Maar toch overweegt een derde van de jongeren een toekomst als zelfstandige. Een minionderneming of studentenbedrijf geeft de betrokken leerlingen alvast de kans om dit al even in de praktijk te brengen.’

Jongeren leren het vak onder andere in deze minionderneming van het Sint-Jozefscollege in Izegem.

(Frank Meurisse)