Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegems bestuur wil winkelen in eigen stad promoten

Het Nieuwsblad

23 augustus 2014

Het stadsbestuur wil de Izegemnaar voortaan beter informeren over het winkelaanbod in de eigen stad. Daarvoor werd een handige zoekfunctie gemaakt op de website van de stad zelf.

"We willen het winkelen in eigen stad promoten", aldus projectleider lokale economie Alice Traen. Een handelaar of zelfstandige opzoeken kan voortaan met een nieuwe zoekfunctie op de stedelijke website.

"Een jaar geleden lanceerden de stad en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) de digitale economische kaart. Die kaart is gebaseerd op de federale Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) waar alle startende ondernemingen zich moeten aanmelden. maandelijks krijgt de stad vanuit de KBO een overzicht van alle Izegemse starters. De stadsdiensten vragen al die nieuwe ondernemers vervolgens om hun gegevens op de economische kaart aan te passen. En die gegevens zijn nu ook te bekijken vanop www.izegem.be

"Op dit ogenblik heeft al meer dan 30 procent van de lokale handelaars en bedrijven zijn gegevens op die databank geactualiseerd", zegt schepen van Economie Kurt Himpe (N-VA). "Bedoeling is ook de overige 70 procent warm te maken."

(Frank Meurisse)