Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt zone waar enkel auto's verkocht worden

Het Nieuwsblad

12 juli 2014

Minerva, ooit een groot Belgisch automerk, wordt de naam van de autohandelszone in de Ambachtenstraat. De plannen hiervoor zijn al een tijdlang gesmeed. De West-Vlaamse Intercommunale start de eigenlijke werken op het terrein in september.

Eind september beginnen de effectieve infrastructuurwerken voor de autohandelszone Minerva in de Ambachtenstraat in Izegem. De plannen kregen al een tijd geleden vorm, maar nu zal er ook op het terrein gewerkt worden. "De werken worden afgestemd op de wegwerkzaamheden van het Vlaams Gewest die langs de N36 aan de gang zijn", zegt de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) die de ontwikkeling van de autohandelszone op zich neemt. "Na afloop van die infrastructuurwerken volgen de aanleg en de aanplanting van het groen op de autohandelszone. De percelen zullen bouwrijp zijn eind volgend jaar."

Ademruimte

"De start van de werken is belangrijk voor de plaatselijke economie, aangezien we hiermee opnieuw bedrijfsgrond kunnen ontwikkelen in Izegem", zegt schepen van Economie Kurt Himpe (N-VA). "De specifieke invulling als autohandelszone werd vastgelegd in de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Roeselare. Dit regionaal bedrijventerrein geeft opnieuw wat ademruimte aan het bedrijfsleven."

In het voorjaar van 2015, terwijl de infrastructuurwerken volop in uitvoering zijn, wil de WVI starten met de verkoop van de percelen. De autohandelszone is bestemd voor bedrijven met als hoofdactiviteit groot- en kleinhandel in voertuigen en onderdelen enerzijds en het herstellen van auto's, vrachtwagens en motoren anderzijds. De kaves worden vastgelegd op maat van de bedrijven die er zich vestigen.

De nieuwe bedrijvenzone zal ontsloten worden via de Ambachtenstraat. De interieurzaak Top Interieur en het FrunPark krijgen een aansluiting op de nieuwe wegeninfrastructuur van de autohandelszone en gaan zo één koopcentrum vormen die ook voldoende zichtbaar zal zijn vanop de aangrenzende N36.

(Frank Meurisse)