Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt 70.000 euro om handel te promoten

Het Nieuwsblad

2 januari 2014

De Vlaamse regering geeft de stad 70.000 euro subsidie voor het versterken van de detailhandel in het centrum. Er wordt een projectleider aangeworven om alles in goede banen te leiden.

De stad diende een dossier in bij de Vlaamse overheid in het kader van de projectoproep ‘Kernversterkende maatregelen’ van het Agentschap Ondernemen.

‘We gaan een projectleider aanstellen en een Huis van de Economie oprichten om ons beleid rond handel en ondernemen te structureren’, zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). ‘De projectleider zal het Huis van de Economie uitbouwen en ook het centrummanagement, de citymarketing en het toerisme sturen. Hij of zij wordt de contactpersoon voor kleinhandelaars, ondernemers en landbouwers’.

Winkelstad

Het was al jaren de vraag van handelaars, ondernemers en landbouwers om een voltijds personeelslid ter beschikking te hebben om de lokale economie te ondersteunen en te promoten. ‘De projectleider wordt eigenlijk een ambassadeur van de stad die Izegem meer op de economische kaart moet zetten’, zegt schepen Himpe. Zo zal er meer georganiseerd worden om mensen langer in de stad te houden tijdens het weekend, waardoor Izegem meer een winkelstad kan worden waar ook gekuierd wordt.

In 2015 opent de nieuwe museumsite Eperon d‘Or en daar zal ook het Huis van de Economie in worden geïntegreerd. Het huis zal een ondernemersloket bieden en ook de plaats zijn waar de ondernemerswereld kan samenkomen. ‘Met deze subsidie kunnen we deze toekomstplannen vorm geven’, besluit de schepen.

(Frank Meurisse)