Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem gaat nabestaanden verkeersdoden beter begeleiden

Het Nieuwsblad

7 juni 2014

Het Izegems stadsbestuur wil werk maken van het SAVE-charter, een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte kinderen.

SAVE staat voor Samen Actief Voor Veilig Verkeer. Het was raadslid Didier Vandeputte (SP.A) die namens zijn partij en Groen de gemeenteraad polste.

"De diverse diensten leveren uitstekend werk als er iemand om het leven komt bij een ongeval. Maar meestal stopt het na de begrafenis, terwijl er vaak nog veel nazorg gewenst is. Door het onderschrijven van het SAVE-charter kunnen we over een draaiboek voor die nazorg beschikken. De vzw stelt die ter beschikking", aldus het raadslid.

"We willen hier zeker meer werk van maken", toonde schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) de bereidheid van de stad. "Weinigen hebben immers zo'n draaiboek ter beschikking."

Door de ondertekening van het charter verklaart het stadsbestuur zich bereid een actieplan uit te werken dat aansluit bij één of meerdere doelstellingen. De vwz onthulde in Emelgem al een SAVE-bord ter nagedachtenis van een verongelukt kind, maar door de ondertekening van het charter wordt nog een stap verder gegaan.

(Frank Meurisse)