Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Handelscentrum krijgt nieuwe impuls

Het Laatste Nieuws

15 april 2014

De stad heeft met Alice Traen (29) een centrummanager aangesteld die het commercieel beleid van de stad verder zal uitstippelen. Zij vormt straks niet alleen de brug tussen de stad en de lokale ondernemers, maar moet ook de leegstand in de centrumstraten aanpakken.

Alice Traen stelde zich samen met twintig anderen kandidaat voor de functie van projectleider lokale economie en kwam als beste uit de bus. Ze studeerde Moderne Geschiedenis aan de KU Leuven en verdiende eerder al haar strepen als startersadviseur bij Unizo Noord-West-Vlaanderen.

"Ik kom zelf uit een nest van zelfstandigen en weet door mijn ervaring in de sector wat er leeft bij de lokale ondernemers", vertelt Alice. "Ik fungeer voortaan als hun aanspreekpunt als ze bepaalde zaken bij de stad willen aankaarten. Samen gaan we het commercieel beleid verder uitwerken en nieuwe impulsen aan het handelscentrum geven. Dat gaat van het creëren van leuke evenementen tot het aantrekken van nieuwe investeerders om winkelpanden in te vullen. Hoewel ik niet uit de streek afkomstig ben, ben ik me er van bewust dat er heel wat leegstand in de centrumstraten is. Een van de dringendste zaken is daarom het oprichten van een doorgangsgebouw voor startende winkeliers in de Marktstraat."

Daar stopt de taak van Alice echter niet. Straks richt ze zich ook op het promoten van toeristische trekpleisters, zoals het nog te openen stadsmuseum in Eperon d'Or. Ook al omdat de stad daar de link met de lokale economie wil leggen.

"We gaan arrangementen uitwerken voor mensen die het museum komen bezoeken en daarna ook nog even willen shoppen in de winkelstraten of iets eten en drinken bij de lokale horeca", weet ze. Burgemeester Bert Maertens en economieschepen Kurt Himpe (N-VA) zijn verheugd met de nieuwe aanwerving. "We besparen enerzijds op personeel door wie met pensioen gaat niet meer te vervangen maar anderzijds belet ons dat niet om nieuwe functies in te vullen als die nodig zijn voor de stad. De lokale economie herstimuleren is voor ons prioritair en de aanstelling van Alice tot centrummanager past perfect in dat plaatje", zegt het duo. "Alice gaat op 8 mei van start en op 13 mei organiseert de Economische Raad alvast een netwerkmoment in Ter Maerel. Daar zal ondernemend Izegem haar leren kennen", besluiten ze.

(Valentijn Dumoulein)