Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privÚ: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gouverneur DecaluwÚ herbekijkt veiligheidsplan rond Ieperiet

www.kw.be

27 maart 2014

Een nieuwe werkgroep is ge´nstalleerd om het Bijzonder Nood- en Interventieplan Ieperiet (BNIP) te herbekijken.

Dat heeft provinciegouverneur Carl DecaluwÚ gezegd in de provincieraad nadat gebleken was dat de DOVO-installatie om toxische bommen te ontmantelen in Poelkapelle al twee jaar in onbruik is. Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) had die vraag als eerste schriftelijk gesteld en kort voor de raad kreeg hij antwoord. Toch deed de gouverneur zijn relaas nog eens uit de doeken na mondelinge vragen vanuit Open VLD, Groen en Vlaams Belang.

Concreet wordt een werkgroep bijeengeroepen om het BNIP Ieperiet te herbekijken. Dat BNIP zou wel pas in actie treden als het interne noodplan van DOVO in Poelkapelle te kort schiet. Een eerste bijeenkomst komt er in april.

Veiligheid gegarandeerd tot 2016

De gouverneur schreef ook minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) maar kreeg nog geen antwoord. DecaluwÚ verzekerde wel dat de veiligheid gegarandeerd is tot 2016 en met kleine investeringen zelfs tot 2019. "Ik hoop dat dit geen argument is om deze kwestie uit te stellen tot 2019", zei Immanuel De Reuse (Vlaams Belang). Maarten Tavernier (Groen) vroeg zich af of er geen klacht kan ingediend worden omdat de diensten van Defensie nalatig zijn in hun communicatie naar de gouverneur toe.