Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemengde reacties over voorstel DaniŽl Termont omtrent afschakelplan bij stroomtekort

www.kw.be

6 oktober 2014

De Gentse burgemeester vroeg of Oost- en West-Vlaamse steden of gemeenten bij een eventueel stroomtekort vrijwillig zouden afschakelen om de economisch belangrijke Gentse haven te sparen.

DabiŽl Termont wil vooral vermijden dat de Gentse haven in geval van stroomtekort zonder elektriciteit komt te zitten. Die telt 180 bedrijven, waaronder 8 Seveso-bedrijven. Een afschakeling zou een economische ramp betekenen, maar zou ook gevaren voor de burger en de volksgezondheid kunnen inhouden. Daarom hoopt de burgemeester dat sommige steden en gemeenten vrijwillig willen afschakelen om zo de Gentse haven van stroom te verzekeren.

Renaat Landuyt, partijgenoot van Termont en burgemeester van Brugge is alvast bereid om over het plan. "Ik vind het in ieder geval een noodoproep en ik ben uiteraard bereid om onze economie te redden en om onze veiligheid te bevorderen", aldus landuyt op Radio 1.

N-VA is evenwel minder enthousiast over het voorstel. "De oproep van DaniŽl Termont gaat voorbij aan mogelijke problemen in West-Vlaanderen", stelt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). "Er zijn in West-Vlaanderen inderdaad heel wat landelijke gebieden en op het eerste zicht zijn daar misschien mogelijkheden. Maar in de landelijke gebieden zijn er veel landbouw- en veeteeltbedrijven die ook zwaar in de problemen komen bij een afschakeling als er stroomtekort is."

(FV)