Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen enkele carpoolparking in West-Vlaanderen uitgerust met elektrische laadpaal

www.kw.be

17 februari 2014

Op dit ogenblik is slechts één carpoolparking in het beheer van de Vlaamse overheid uitgerust met een elektrische laadpaal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) uit Izegem en Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) uit De Haan.

"Tijdens het Autosalon stond de elektrische auto in de schijnwerpers. Niet alleen het hoge prijskaartje remt het succes van de milieuvriendelijke auto, ook de praktische problemen zijn groot. In West-Vlaanderen zijn er twintig carpoolparkings, maar geen enkele parking is uitgerust met laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Allen in de provincie Antwerpen is er een laadpaal aan de parking Herentals-West", zegt Kurt Himpe.

Oproep

Vlaams minister Hilde Crevits laat in haar antwoord weten dat er via het Klimaatfonds een voorstel werd ingediend om de carpoolparkings langs de gewestwegen uit te rusten met elektrische laadpalen via een subsidiëring aan de sector. In dat kader zal er een algemene oproep tot kandidaatstelling gelanceerd worden om de ruimte op de parkings in beheer van de Vlaamse overheid ter beschikking te stellen voor het plaatsen van elektrische laadinfrastructuur. De oproep is voorzien voor dit jaar.

(MF)