Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Extra ingrepen voor vlot verkeer

Het Nieuwsblad

23 maart 2014

Momenteel zijn ingrijpende wegwerkzaamheden aan de gang op de Rijksweg. Meer bepaald aan de op- en afritten van de E403 en ter hoogte van de wijk De Mol waar een fietstunnel wordt aangebracht.

De werken brengen verkeershinder met zich mee omdat de Rijksweg N36 sowieso al een drukke verkeersas is. Bovendien kan je ook niet langs de Roeselaarsestraat in Izegem rijden. Ook daar zijn werken aan de gang en ook een derde mogelijkheid is onbruikbaar: de brug in de Oude Iepersestraat wordt hersteld dus kan je van de Bosmolens ook niet Roeselarewaarts en omgekeerd.

“Zonder medeweten van stad Izegem is de timing van die werken gewijzigd zodat ze allemaal tegelijk worden uitgevoerd”, stellen schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) en schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (sp.a). “Dat heeft een zware impact op het verkeer. Op initiatief van het stadsbestuur en de politiezone werd er een coördinatievergadering belegd om de verkeersdoorstroming weer vlotter te maken."

Met dat doel werden de verkeerslichten weggenomen op de verkeerswisselaar en worden ook de verkeerslichten in Oekene anders afgesteld. Hetzelfde gebeurt met de verkeerslichten langs de Noordkaai. Voor de fietsers wordt nog een oplossing gezocht. Die moeten momenteel kilometers omrijden.  

(Frank Meurisse)