Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Brugje Wallemote is niet echt veilig"

Het Nieuwsblad

16 juli 2014

Het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem werd volop gerenoveerd. Het brugje dat over de waterpoel gebouwd werd, kreeg ook een educatieve functie. Maar net dit zorgt volgens provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) voor gevaarlijke situaties.

Izegem en bruggen: het blijft een haat-liefdeverhouding. Zo is de centrale brug al jarenlang een twistappel. Ook het brugje boven de fiets- en voetgangerstunnel aan de Rijksweg diende aangepast voor een betere toegankelijkheid. Nu is het brugje op provinciedomein Wallemote-Wolvenhof aan de orde.

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt de provincie om het brugconcept aan de vijver van het kasteel Wallemote te herbekijken. ‘Er worden vragen gesteld over de veiligheid ervan’, zegt het raadslid. ‘Bij de heraanleg van de vijver achter het kasteel werd een brug met een leuning aan de ene kant en een stootrand aan de andere kant geïnstalleerd. Ik krijg echter van heel wat mensen de opmerking dat het er allesbehalve veilig is’, zegt Himpe die in Izegem ook schepen is. ‘Het concept werd opgemaakt door een studiebureau en er werd nochtans rekening gehouden met de veiligheid, maar niet afdoend.’

Het uitgangspunt van de brug diende een nobel doel. Door de ene kant open te laten en enkel in een stootrand te voorzien, kon de brug ook fungeren als educatief object. Er kon bijvoorbeeld voor de projecten van natuur- en milieu-educatie van de provincie aan waterbeleving gedaan worden. Langs de open kant kunnen kinderen in het kader van zo'n project water scheppen om het leven in het water van naderbij te bekijken. Maar tegelijk vormt dit volgens het provincieraadslid een probleem. ‘Gebruikers kunnen over de stootrand gemakkelijk in het water belanden. De vijver is niet van die orde dat er iemand in zal verdrinken, hoogstens riskeert de ongelukkige een nat pak, maar die onveiligheid zal er wellicht net voor zorgen dat het brugje nauwelijks zal gebruikt worden.’ De provinciediensten beloofden samen met het studiebureau de situatie te bekijken.

(Frank Meurisse)