Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bib scoort goed en zet nu alles in op automatisering

Het Nieuwsblad

7 februari 2014

De Izegemse bibliotheek blijft een succesverhaal. Sinds de invoering van het gratis lidmaatschap voor nieuwe Izegemnaars in 2005 hebben al 567 inwoners daar gebruik van gemaakt.

Sinds vorig jaar wordt ook effectief nagegaan of deze nieuwe inwoners lid blijven na het eerste jaar gratis lidmaatschap.

Dat blijft trouwens van toepassing. Ook het nieuwe initiatief waarbij bepaalde tijdschriften kunnen uitgeleend worden, blijkt na een jaar succesvol.

‘In 2013 kreeg de bibliotheek maandelijks 7.855 bezoekers over de vloer en aan de jeugdboekenweek namen 700 leerlingen deel’, maken bibliothecaris Nicolas Cappelle en schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA) de balans op.

Intussen zijn de voorbereidingen voor de geautomatiseerde uitlening volop aan de gang. De collectie wordt helemaal gecontroleerd en voorzien van de nodige labels voor de zelfuitleenbalies.

Een deel van de cd-collectie zal verhuizen naar de Erasmuszaal om meer ruimte te creëren op de benedenverdieping, waar een nieuwe balie zal komen.

(Frank Meurisse)