Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bibliotheek Izegem gaat twee weken dicht voor renovatie

Het Nieuwsblad

25 augustus 2014

De Izegemse stadsbibliotheek sluit van maandag 15 september tot vrijdag 26 september voor een renovatieproject. Dit moet het onder meer mogelijk maken om eind september met een zelfuitleenbalie te starten.

"Dit betekent dat de bibliotheekgebruiker volledig zélf ontleningen zal kunnen doen aan één van de vier zelfuitleenbalies", kondigt bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. "Heet wat bibliotheken in de regio werken op die manier. Naast de self check stations worden ook een passend infopunt, detectie-antennes en een betaalautomaat geïnstalleerd."

"We investeren ook in een nieuwe vloerbedekking", voegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe daaraan toe. "Een investering van ruim 75.000 euro waarvan één derde wordt gesubsidieerd door de provincie."

Met het nieuwe systeem, RFID gedoopt, krijgt elk boek en elke CD of DVD een soort chip. Op die manier wordt gedetecteerd welke boeken uitgeleend of binnengebracht worden. Ook de betaling kan verlopen zonder tussenkomst van het personeel.

Het uitleenmateriaal is tegelijk ook beveiligd. Wie de bib verlaat met materialen die niet zijn geregistreerd bij de uitleenbalie, veroorzaakt een alarm. "Zowel het personeel als de gebruikers worden hier beter van", geeft Nicolas Cappelle nog mee. "Voor het personeel komt tijd vrij, tijd die kan gebruikt worden om ten dienste te staan van de lezers."

(Frank Meurisse)