Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

AWV onderzoekt verkeersdoorstroming aan op- en afrittencomplex E403 aan kanaal Roeselare-Leie

www.kw.be

6 december 2014

Om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie te verbeteren wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bypassen creëren : twee bypassen van en naar de E403 aan de kant van Roeselare en één bypass voor het verkeer komende van Izegem naar Brugge.

Volgens de federale politie staat er regelmatig een wachtrij tot boven op de brug over de E403. Door de voorgestelde aanpassingen zou de doorstroming in het sas tussen de twee verkeerslichten moeten verbeteren waardoor het verkeer op de afritten ook vlotter zou verlopen.

Carpoolparking op andere locatie?

Aangezien er in de eerder bekend gemaakte carpoolstudie een nieuwe locatie voorgesteld wordt voor de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex, wil AWV ook kijken om een extra opstelstrook tussen de twee verkeerslichten richting Roeselare voorzien als de andere bypassen niet zouden volstaan. Dan zou de carpoolparking moeten wijken naar een andere locatie.

Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) bevestigt de plannen: “We werden op de hoogte gebracht van deze besprekingen in de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid. De voorstellen werden meegedeeld in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Aangezien er nog werken zijn aan het andere op- en afrittencomplex van de E403 aan de N36 is de uitvoering van deze plannen uiteraard niet voor meteen. We zullen ook voortdurend overleggen met de bevoegde diensten wat de timing betreft. AWV en de federale politie zullen de doorstroming op de afrit in de gaten houden om na het realiseren van de bypassen eventueel de nodige stappen te kunnen nemen voor het verplaatsen van de carpoolparking.”

Vlaams parlementslid en burgemeester Bert Maertens (N-VA) stelde intussen ook een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) over de plannen. Hij polst onder andere naar de timing van de werken, want AWV moet nog een detailontwerp maken voor de realisatie. “De herlokalisatie van de carpoolparking is in dit verhaal ook belangrijk. De Izegemse carpoolparking staat maar op de achtste plaats in de prioriteitenlijst voor aanpak van de West-Vlaamse carpoolparkings. Door de plannen van AWV om bypassen te creëren hopen we dat deze nieuwe locatie meer prioritair behandeld wordt”, aldus burgemeester Bert Maertens en schepen Kurt Himpe.