Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Afschakelplan leidt tot spervuur aan vragen op provincieraad

www.focus-wtv.be

5 september 2014

Heel wat provincieraadsleden hebben bedenkingen maar ook vragen over het pas voorgestelde afschakelplan.

Dat plan toont welke schakelkasten, straten en huizen worden afgeschakeld als er deze winter een stoomtekort is. Die informatie komt van Eandis en Infrax en wordt maandag aan de betrokken burgemeesters voorgelegd. Dit is een louter technisch plan.

Solidariteitsplan

Provincieraadslid Rik Soens vraagt de provincie om de West-Vlaamse gemeenten een solidariteitsplan op te leggen, waarbij  bijvoorbeeld de kerstverlichting uitgeschakeld zou worden of andere maatregelen die het elektriciteitsverbruik terugschroeven. De gouverneur kondigde alvast een bewustmakingscampagne aan. 

Absurd

Volgens raadslid Kurt Himpe is het dan weer absurd om de gemeenten die veel windmolens op hun grondgebied staan hebben ook nog eens te straffen door bij hen de stroom uit te schakelen.

Bedrijven

En  hoe zit het met de bedrijven, waar de productieprocessen en machines schade kunnen oplopen als de stroom uitvalt? Heel wat bedrijven  willen weten of ze best in een noodgenerator investeren. Er komt nog een overleg met de belangenverenigingen van ondernemers  om een plan uit te tekenen waarbij gevoelige productieprocessen gevrijwaard worden om schade te vermijden.