Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

25ste Pekkerskroegentocht

Het Nieuwsblad

9 mei 2014

In andere gemeenten zijn de kroegentochten verdwenen, maar niet in Izegem. Daar is de Pekkerskroegentocht vanavond aan zijn 25ste editie toe. Er lijkt vooralsnog geen sleet op de formule te zitten.

Elf cafés en evenveel bands, dat staat op het menu van de 25ste Pekkerskroegentocht die vanavond vanaf 21 uur in het stadscentrum van start gaat. De kroegentocht wordt al een aantal jaar georganiseerd door voetbalploeg Koffie Moeders Droom maar eigenlijk was het Paul Berlamont die er een kwarteeuw geleden mee van start ging.

“De eerste editie vond plaats op 4 mei 1990”, zocht Kurt Himpe op voor een bijdrage in Ten Mandere. “Berlamont zag het onmiddellijk heel groots. Maar op de startvergadering daagde slechts één cafébaas op. Uiteindelijk kwam alles goed en namen vijftien cafés deel.”

Hoewel in de loop der jaren heel wat cafés verdwenen, nemen er dit jaar toch weer elf deel. En dat is een succes, als je het vergelijkt met sommige andere gemeenten.

“In Izegem is het de korte afstand tussen de cafés die het hem doet”, verklapt Paul Berlamont. “Elders hebben we nog gezien dat ze pendeltreintjes inlegden, maar dat werkt niet. Want wat als je net tijdens de pauze arriveert? Nee, je moet de muziek horen en kunnen binnenstappen.”

Berlamont hield de organisatie tien jaar vol, tot hij zelf met café Lagaar van start ging. Daarna nam de voetbalclub het va hem over. “Het feit dat ik van livemuziek hou, zette me ertoe aan met die kroegentocht te starten. Zelfs toen ik aan de slag was in café Lagaar bleef ik trouw groepen programmeren, ook tussen de kroegentochten door…”

Van het Groenewoud

Een memorabel moment voor Paul Berlamont was toen Raymond van het Groenewoud – totaal onverwacht – kwam spelen. Nog altijd wordt veel werk gemaakt van de keuze van de bands. De organisatoren overleggen met de cafébazen. Er staan doorgewinterde muzikanten op het programma, maar ook lokaal talent krijgt een kans. Een ticket kost 10 euro en kan in de bus van de organisatie aangekocht worden. Je krijgt er een drankje bovenop.

Informatie over de deelnemende groepen op www.kmd.be.

(Frank Meurisse)