Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zwemmen in kanaal mag niet"

De Weekbode

9 augustus 2013

Op die snikhete donderdag 25 juli zwommen een 20-tal jongeren in het kanaal Roeselare-Ooigem ter hoogte van de brug in Emelgem. Ze kregen allemaal een verwittiging van de politie en schepen Kurt Himpe, die op dat moment waarnemend burgemeester was.

Een twintigtal jongeren waren die donderdag omstreeks 19 uur afgezakt naar het kanaal ter hoogte van Emelgem brug om een beetje afkoeling te zoeken in het kanaal. "Dat mag uiteraard niet omdat het verboden is te zwemmen in openbare wateren", zegt schepen Kurt Himpe (N-VA). "De jongeren bleven niet aan de kant maar zwommen van de ene kant naar de andere kant. Dat is zeker gevaarlijk als er boten voorbijvaren. Staan ze aan de ene kant, dan zien ze de boten niet die van Ingelmunster komen."

"Een tiental jongeren sprongen dan vanop de brug in het kanaal. Toen ik dat vernam, verwittigde ik onmiddellijk de politie die de jongeren allemaal een verwittiging gaf. Ik ben zelf ook naar de politie en de betrokken jongeren geweest. Er was geen enkele Izegemnaar bij. Ze zeiden dat ze niet wisten dat zwemmen in het kanaal verboden was. De agenten maakten hen duidelijk dat wat ze deden gevaarlijk was. Ik zei hen dat, als ze willen zwemmen bij dergelijk warm weer, ze dat best doen in het open zwembad, dat 's avonds tot 19.45 uur open is. De politie voert sindsdien regelmatige controles uit langs het kanaal en aan de brug in Emelgem om te voorkomen dat er nog gezwommen wordt en er eventueel ongelukken zouden gebeuren", besloot de schepen. "Niemand wil dit op zijn geweten hebben."

(Ivan Balliu)