Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zeven Izegemse jongeren kunnen deze zomer naar Belle

De Weekbode

19 april 2013

Van 20 tot 27 juli vindt in Bailleul (Belle), de partnerstad van Izegem, een internationaal uitwisselingsproject plaats. Jongeren tussen 14 en 17 jaar - dus van het derde tot en met zesde middelbaar - kunnen zich kandidaat stellen. Het project heeft als thema "Vertel ons jouw Europa".

Het uitwisselingsproject heeft als doel het stimuleren van het actief staatsburgerschap bij 32 Europese jongeren. Daarvoor werd door Belle een oproep gedaan. De partnersteden Werne (Duitsland), Kyritz  (Duitsland), Walcz (Polen) en Izegem (België) werden aangeschreven. In totaal mogen dus 32 jongeren deelnemen, waaronder zeven Izegemse.

Die zullen er een week - van zaterdag 20 tot zaterdag 27 juli - verblijven. Op het programma staat onder meer een ontdekking van de stad en de regio. Men kan er ook de gewoonten en waarden van andere landen leren kennen via sportieve en culturele outdooractiviteiten. De jongeren kunnen er een band creëren en bedoeling is dat er een blog van het gebeuren zal bijgehouden worden. "Het moet voor de jongeren vooral een leuke uitstap worden. Die zal sowieso leerrijk zijn, maar ik denk dat ze vooral zullen genieten en andere mensen leren kennen", zegt schepen Kurt Himpe.

Deelname gratis

Er zijn ook - voor de deelnemers - geen kosten verbonden aan het project. "Het wordt gesteund door 'Youth in Action Program". De stad Izegem moet enkel de kosten van het vervoer op zich nemen. De overnachtingen, maaltijden en activiteiten worden met Europese subsidies gefinancierd. Om deel te nemen zijn er niet echt veel voorwaarden aan gekoppeld. Je hoeft niet vloeiend Frans te spreken. Jonge mensen verstaan elkaar snel", zegt An Derluyn van het Comité Externe Relateis. De stad hoopt op de medewerking van zeven Izegemse jongeren. "We mikken daarbij vooral op de bovenbouwscholen van Bellevue, VTI, Sint-Jozefscollege en Instituut de Pélichy. Het gaat dus om jongeren van 14 tot en met 17 jaar, dus van derde tot en met zesde middelbaar. Ze mogen uiteraard ook buiten Izegem school lopen, maar ze moeten wel binnen de stadsgrenzen wonen."

26 april deadline

Je kandidatuur stellen kan bij de Dienst Externe Relaties. De deadline voor de inschrijving is vrijdag 26 april en die datum nadert natuurlijk al met rasse schreden. "Daarom doen we een oproep naar alle secundaire scholen en hun leerlingen", zegt Erik Vantomme.

Meer info en kandidaturen bij Thomas Segers, 051 337 375 of thomas.segers@izegem.be

(Wouter Vander Stricht)