Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Workshops voor jonge techneuten

Het Nieuwsblad

30 november 2013

In Ingelmunster zijn er concrete plannen om met een techniekclub van start te gaan. De inschrijvingen lopen en volgend jaar moet de club een feit zijn. Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) wil dat de provincie dergelijke initiatieven gaat steunen.

Wie in het vijfde of zesde leerjaar zit in een Ingelmunsterse school en graag creatief bezig is, kan lid worden van de Techniekclub Ingelmunster. Bedoeling is dat kinderen kennismaken met gereedschap en materialen en enkele technische systemen uitwerken. De club werkt samen met de gemeente en enkele lokale bedrijven.

In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, zullen de deelnemers heel wat opsteken. Techniekcoaches van de hogeschool Vives zorgen voor de begeleiding', zeggen de initiatiefnemers. De volledige reeks bestaat uit elf workshops en één bedrijfsbezoek. De Techniekclub komt wekelijks bijeen vanaf 8 januari.

Tijdens de bespreking van de meerjarenplanning speelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) daarop in. Hij vroeg gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) om de oprichting van techniekclubs in de provincie te ondersteunen. 'In steeds meer steden en gemeenten worden dergelijke clubs opgericht met als doel jongeren van 10 tot 12 jaar via hun eigen leefwereld in contact te brengen met technologie. Deze initiatieven zijn belangrijk, vooral in onze provincie waar heel wat technische vacatures zijn en bedrijven veel moeite hebben geschikte kandidaten te vinden om die in te vullen.'

Handsaeme Machinery uit Izegem is zo'n bedrijf dat technische vacatures niet krijgt ingevuld. 'En die jobs vind je op alle niveaus: van elektriciens, over ingenieurs tot IT'ers,' zegt Roland Handsaeme. 'Als straks nog een deel van het huidige personeel met pensioen vertrekt, dan wordt het helemaal dramatisch.' Handsaeme vindt zo'n club dan ook een heel goed initiatief.

Ook in Izegem

Gedeputeerde de Bethune is het eens met het belang van de techniekclubs. Hij beloofde dat de provincie zal onderzoeken op welke manier er een inhoudelijke ondersteuning kan gegeven worden. Ook in Izegem is de voorbereiding voor de oprichting van een techniekclub volop aan de gang. Er is al een positief advies van de cel bedrijven van de economische raad en er zijn contacten met geïnteresseerde bedrijven om het project te steunen.

Inschrijven via www.techniekclub-ingelmunster.be

(Frank Meurisse)