Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wolvenhof laat op zich wachten...

De Weekbode

29 november 2013

Terwijl het kasteel Wallemote volledig op punt wordt gezet, laat 'buur' Wolvenhof het voorlopig afweten. De bedoeling was dat de provincie West-Vlaanderen daar het streekhuis Roeselare-Tielt in onderbracht, maar dat laat voorlopig nog op zich wachten.

"Die intentie is er wel nog steeds", reageert provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die er gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) over interpelleerde.

"Maar het is duidelijk dat het dossier een grote vertraging heeft opgelopen. Kasteel Wolvenhof werd in 2010 in erfpacht gegeven aan de provincie".

"De vorige gedeputeerde hoopte in dat jaar om binnen de twee jaar het restauratiedossier rond te krijgen, zodat de werken al in 2012 zouden kunnen starten. Maar nu zal er eerst nog een studie worden uitgevoerd die de renovatie duidelijker moet maken".

"Deze studie moet een duidelijk beeld geven wat de renovatie precies zal inhouden, zodat het dossier dan eindelijk kan opgestart worden. De overheveling van het streekhuis zal dus zeker nog jaren op zich laten wachten", stelt Himpe.

"De werken aan de buitenkant moeten nog gebeuren gevolgd door de binneninrichting..." Het is dus nog niet direct voor morgen, zoveel is zeker...

(MI)