Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Winterplan niet opgewassen tegen felle winterprik

Het Nieuwsblad

23 januari 2013

Het bestaande winterplan voor het sneeuwruimen en het strooien in de stad krijg een onvoldoende. Dat meldde mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) tijdens de jongste gemeenteraad. "In normale winteromstandigheden is dit plan nuttig, maar bij een uitzonderlijke winterprik zoals nu krijgt het plan een onvoldoende op het rapport. De stadsdiensten hebben grote inspanningen geleverd. Zo is er sinds zaterdag 12 januari al 160 ton zout gestrooid en werden door de eigen diensten 280 uren gepresteerd voor het strooien en het sneeuwruimen. De winterprik kostte tot nu toe ongeveer 23.000 euro", berekende de schepen.

"Ondanks deze inspanningen hebben we bedenkingen bij het plan en is er een grondige evaluatie in de maak. Tegen de winterperiode 2013-2014 moet er een nieuw plan zijn dat efficiŽnter is op het vlak van capaciteit, veiligheid en mobiliteit. De capaciteit moet hoger, in eerste instantie door een grondige interne reorganisatie. Ook de prioriteitenlijst moet geŽvalueerd worden."

De mobiliteitsschepen kondigde ook een nieuwe maatregel aan. "Izegemnaars die problemen ondervinden met gladde wegen contacteren nu allerhande diensten en mandatarissen. Met een centraal meldpunt, een telefoonnummer en/of mailadres, zullen alle meldingen veel beter gecoŲrdineerd en opgevolgd kunnen worden."

(Frank Meurisse)