Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wim Belaen nieuwe directeur Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Izegem 

www.wtv.be

18 juni 2013

De Izegemse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord start het schooljaar in september met een nieuwe directeur aan het roer. Huidig directeur Mieke Van Haute gaat immers met pensioen. De gemeenteraad keurde de aanstelling van Wim Belaen tijdens de zitting van 17 juni goed.

Mieke Van Haute is sinds 1979 directrice van de Izegemse muziekacademie. “Op 1 september gaat ze met pensioen en dus moesten we op zoek naar een nieuw schoolhoofd”, aldus schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). “We zijn haar dankbaar voor de vele jaren van inzet voor het muziekonderwijs in onze stad. Ze kan fier de directeurstoel doorgeven, want onder haar leiding heeft de school heel wat muziektalent opgeleid.”

Wim Belaen is momenteel directeur van de Academie de Kunstbrug Gent en docent aan het departement Conservatorium van de Hogeschool Gent. “Wim Belaen komt weer naar zijn roots, want hij werd in 1967 in onze stad geboren. Hij was eerder leraar aan de Izegemse muziekacademie en dirigent van de Izegemse jeugdharmonie de Congregatie. Er wachten hem hier een aantal uitdagingen, onder andere de belangrijke omvorming van de muziekacademie tot kunstacademie”, stelt de onderwijsschepen.

(WVS)