Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wim Belaen is nieuwe directeur muziekacademie

De Weekbode

21 juni 2013

In opvolging van Mieke Van Haute, die per 1 september met pensioen gaat, is Wim Belaen aangeduid als de nieuwe directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. De 45-jarige muzikant, dirigent en docent is nu directeur van de Kunstbrug in Gent. "Maar in Izegem aan de slag kunnen, sprak me enorm aan," vertrouwde hij ons toe.

Het had misschien wel wat meer voeten in de aarde dan verwacht. Normaliter moest zijn aanstelling twee weken eerder in de gesloten zitting van de gemeenteraad van maandag 3 juni goedgekeurd worden. Maar omdat een stuk in het dossier ontbrak, moest men dit punt uitstellen. Er werd dan maar speciaal een gemeenteraadszitting met één punt de aanstelling van de directeur belegd. Die vond maandag 17 juni plaats. En daar keurde men dus de aanstelling goed.

Schepen van Onderwijs Kurt Himpe: "Mieke Van Haute is sinds 1979 directrice van de Izegemse muziekacademie. Op 1 september gaat ze met pensioen en dus moesten we op zoek naar een nieuw schoolhoofd. We zijn haar dankbaar voor de vele jaren van inzet voor het muziekonderwijs in onze stad. Ze kan fier de directeursstoel doorgeven, want onder haar leiding heeft de school heel wat muziektalent opgeleid."

Wim Belaen is momenteel directeur van de Academie de Kunstbrug Gent en docent aan het departement Conservatorium van de Hogeschool Gent. "Wim Belaen keert terug naar zijn roots, want hij werd in 1967 in onze stad geboren. Hij was eerder leraar aan de Izegemse muziekacademie en dirigent van de Izegemse jeugdharmonie de Congregatie. Er wachten hem hier een aantal uitdagingen, onder andere de belangrijke omvorming van de muziekacademie tot kunstacademie", stelt de onderwijsschepen. "We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe directeur samen met het lerarenteam de school verder op de sporen kan zetten en de nodige uitstraling zal bezorgen."

Zowel als muzikant, dirigent, docent en nu ook directeur is Wim Belaen van vele markten thuis. Zelf is hij een 'product' van de Izegemse muziekschool. Hij woont met zijn gezin nu in het Gentse, is getrouwd met Evelyne Rogiers en de papa van Stef (10) en Suzan (8). "Omdat de kinderen daar school lopen, blijven we er ook nog wonen," zegt Wim Belaen. "Maar op termijn kan daar misschien verandering in komen. Ik ben nu al een tijdje weg in Izegem, maar het doet deugd te kunnen terugkeren. Ik ken hier immers nog heel wat mensen."

Toen de huidige directrice Mieke Van Haute in dienst kwam, was Wim een van de leerlingen aan de academie. "Ik kreeg nog les van haar. Ze heeft er een hele termijn opzitten, we zullen proberen een waardige vervanger te zijn."

Zelf is Wim nu directeur in De Kunstbrug in Gentbrugge. "Een school een kleine 2.200 leerlingen. Ja, dat is meer dan Izegem, maar daar is het me ook niet om te doen. Ik wil hier zeker de uitdaging aangaan."

Op termijn streeft het stadsbestuur dus naar de vorming van een kunstacademie waar SAMW en SASK zouden samensmelten. "Dat klopt, maar dat is nog toekomstmuziek. Ik zal daar nu nog geen uitspraken over doen."

(Wouter Vander Stricht)