Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Werken in Italianenlaan in de eindfase

De Weekbode

26 april 2013

Op woensdag 24 april werd in de Italianenlaan de definitieve asfaltlaag aangebracht. Vroeger dan gepland, maar volgens schepenen Kurt Grymonprez en Kurt Himpe kon van uitstel geen sprake meer zijn.

“Bij gunstige weersomstandigheden, namelijk droog weer en voldoende warm, kunnen deze asfalteringswerken plaatsvinden”, aldus schepen van openbare werken Kurt Grymonprez (SP.A). “De werken in de Italianenlaan door Aquafin hebben een grote vertraging opgelopen door de barre winteromstandigheden en problemen met het grondwater. Normaal gezien waren de definitieve asfalteringswerken pas net voor de zomervakantie gepland, maar in overleg met de aannemer en de stadsdiensten hebben we ervoor geopteerd om dit versneld uit te voeren. Het niveauverschil in de straat was te groot om het verkeer er vlot door te laten en er was te veel risico op schade aan de onderlaag als er maanden wagens op de voorlopige laag zouden rijden”, stelt Kurt Grymonprez.

“Daarbij komt dat de straatbewoners en de handelaars in de buurt al te lang geconfronteerd zijn met de werken”, aldus schepen van lokale economie en mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “De Italianenlaan en de Emelgembrug zijn belangrijke verbindingswegen en voor een goede mobiliteit is het van groot belang dat deze as zo snel als mogelijk weer open kan”.

“Om de werken vlot te laten verlopen was er op woensdag voor niemand toegang in de Italianenlaan. Ook voetgangers en fietsers kunnen niet door. Er was politietoezicht zijn om alles in goede banen te leiden en met het Vrij Technisch Instituut waren praktische afspraken gemaakt zodat ze via de Emelgembrug en de afslag naar het wandel- en fietspad onder de brug naar de school kunnen.”

De werken verliepen vlot, vanaf donderdagavond zou de weg weer berijdbaar moeten zijn. De belijning moet dan achteraf nog gebeuren. 

(Wouter Vander Stricht)