Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Weinig hinder, veel sneeuwpret

De Weekbode

18 januari 2013

De hevige sneeuwval zorgde voor een winters uitzicht, de kinderen konden zich naar hartelust uitleven en de hinder bleef al bij al beperkt. Dus veel sneeuwpret en beperkte hinder. In Izegem trad de sneeuwtelefoon weer in werking. Wie niet in staat is om de eigen stoep sneeuwvrij te maken, kan daar - mits bepaalde voorwaarden - een beroep op doen.

Dinsdagmorgen lieten heel wat kinderen de fiets thuis en ruilden die in voor de slee. Fietsen was immers haast niet mogelijk en met de slee maakt het natuurlijk extra leuk. De terugkomst na school lukte niet altijd even vlot al glijdend. De voetpaden waren door heel wat bewuste burgers sneeuwvrij gemaakt. Een niet te onderschatten taak, maar wettelijk verplicht. Senioren die zelf niet meer bij machte zijn om dit klusje te klaren kunnen vaak een beroep doen op familie of buren. Wie niet in dat geval verkeert, is er de sneeuwtelefoon. Daarvoor slaan t Antwoord, PWA Izegem en het stadsbestuur de handen in elkaar. Bij een hevige sneeuwbui kun je dus bellen. Die dienst wordt wel enkel aangeboden aan zorgbehoevende personen. Er wordt een bijdrage van een halve euro per lopende meter gevraagd en de medewerkers ruimen enkel sneeuw op het voetpad, niet op privéterrein. Voldoe je aan die voorwaarden dan komt er na een telefoontje een PWA-medewerker langs. De sneeuwruimdiensten rukten uiteraard ook uit. Twee teams stonden meteen paraat en hebben snel gereageerd, zegt schepen Kurt Himpe. Met voorrang voor de hoofdwegen en de schoolomgevingen.

De media vonden ook gretig onze regio. Zo waren de kinderen van de Winkelse basisschool te horen op Radio 2 West-Vlaanderen. In de Middenschool de Pélichy werd er gefilmd en haalde het sneeuwballengevecht het VTM-journaal.

(Wouter Vander Stricht)