Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Unieke kans om parking pal in centrum te creëren"

De Weekbode

22 maart 2013

Het Izegemse stadsbestuur ondertekende een akkoord met de firma Strobbe. Ze kan de parking naast de vroegere winkel Strobbe in de Kasteelstraat huren. Er komen 22 parkeerplaatsen in de directe nabijheid van het centrum bij. “Een unieke kans, die we niet mochten laten liggen”, klinkt het niet zonder trots bij het stadsbestuur.

Het Izegemse stadsbestuur bereikte een overeenkomst met Drukkerij Strobbe om de parking in de Kasteelstraat te huren. “Daardoor kunnen we negentien extra betalende parkeerplaatsen ter beschikking stellen op een boogscheut van de Grote Markt”, stelt schepen Kurt Himpe die verantwoordelijk is voor mobiliteit en lokale economie. “In de beleidsverklaring hebben we heel wat aandacht besteed aan impulsen om de handel alle kansen te geven en stelden we dat we met eigenaars van privéparkings zouden overleggen. We zijn verheugd dat we dit al op zeer korte termijn kunnen uitvoeren. Door de heraanleg van de Grote Markt zijn parkeerplaatsen verloren gegaan en de extra parkeerplaatsen bieden weer meer ruimte. Voor deze parking zullen dezelfde betalende parkeerregels gelden als voor de Grote Markt. Op die parking komt er ook een extra parkeerplaats voor mindervaliden.”

Naast die 19 betalende parkeerplaatsen is er ook nog een plaats voor andersvaliden (die niet hoeven te betalen) en die dichtst bij de Kasteelstraat zal aangelegd worden. “Bij deze willen we David Strobbe nog eens bedanken voor de medewerking”, benadrukt burgemeester Bert Maertens. “Voor de firma zijn nog twee plaatsen voorzien, die moeten vrij blijven tot 19 uur s avonds, maar daarna staat het de burger ook vrij om daar te gaan parkeren. Dus in totaal zijn er 22 plaatsen.”

Bedoeling is dat de parking tegen 1 mei opengaat. “Niet toevallig op de Dag van de Arbeid, lacht N-VA-schepen Kurt Himpe. “Stad Izegem zal zelf zorgen voor het onderhoud van de parking en het uitlijnen van de parkeerplaatsen. Daarbij zullen we er zeker voor zorgen dat de parkeerplaatsen ruim genoeg zijn, want op de Grote Markt worden we sinds de heraanleg geconfronteerd met te nauwe plaatsen die voor problemen zorgen”, aldus schepen Kurt Grymonprez. “De slagboom zal ook blijven staan, zodat voor bepaalde activiteiten zoals Izegem Zomert de parking bijvoorbeeld ingeschakeld kan worden voor de eerstehulppost. Drukkerij Strobbe zal overdag zelf verder twee parkeerplaatsen ter beschikking krijgen tijdens de duur van de huurovereenkomst.”

Met de huurovereenkomst zet het nieuwe stadsbestuur een eerste belangrijke stap in de realisatie van extra parkeerruimte in het centrum. Mobiliteitsschepen Kurt Himpe kondigde tijdens de vorige gemeenteraadszitting aan dat er een nieuw parkeerplan komt dat zal voorbereid worden door een ambtelijke werkgroep en dat zal besproken worden in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. “Deze extra parkeerruimte is een eerste stap in de realisatie van dat nieuwe plan”, besluit Himpe. “Bedoeling is om de extra parkeerruimte vanaf 1 mei ter beschikking te stellen.”

Hiermee gaat uiteraard ook een investering gepaard, maar dixit de burgemeester zou die best meevallen. “We zullen natuurlijk inkomsten puren uit de betaalautomaten. Als we rekenen aan de bezetting op een randparking, dan zullen we iets moeten opleggen. Haalt men dezelfde bezettingscijfers als op de Grote Markt, dan maken we misschien wel een beetje winst. Maar dat valt nu nog moeilijk in te schatten.”

(Wouter Vander Stricht)