Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Toeristen lokken met Izegemse musea

Het Nieuwsblad

8 mei 2013

Het stadsbestuur wil in de nabije toekomst toeristisch arrangementen uitwerken met musea, horeca en handelaars. Ook het schrijnwerkmuseum van Pierre Vangroenweghe wordt hierin opgenomen. Het is een onbekende parel die teruggaat tot de 17de eeuw.

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat schuilt achter een fraai gerestaureerde gevel een parel van een museum. Het gaat om het schrijnwerkmuseum van de familie Vangroenweghe. Generaties lang al telt de familie schrijnwerkers. Toen Pierre Vangroenweghe met pensioen ging, besloot hij samen met zijn echtgenote een museum te bouwen. Creaties en werktuigen kregen er een plaats. De collectie gaat terug tot in de 17de eeuw.

'Het werk is nog niet af, het museum verandert nog voortdurend', zegt Vangroenweghe. Bij elk stuk kan hij een hele geschiedenis vertellen. 'Ik ben al 45 jaar bezig met het verzamelen van de collectie. De onderdelen vond ik onder meer op zolder van vader en grootvader. Er kroop veel werk in het opsmukken van die stukken, maar zo kunnen we de bezoekers tonen hoe het er jaren geleden aan toe ging in deze sector.'

Toeristische arrangementen

Het museum is ook het stadsbestuur niet ontgaan. Schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) wil het bestaan van het museum bekend maken en het mee opnemen in de communicatie van de toeristische dienst en op de website van de stad.

Izegem investeert de laatste tijd fors in musea en wil daar meer mee gaan doen op het vlak van toerisme. 'We beschikken met het schoeisel- en borstelmuseum en het Museum Stoom en Stroom al over drie stedelijke musea. In de toekomst, met de nieuwe museumsite Eperon d'Or en de komst van brouwerij Van Honsebrouck naar Emelgem, is het de bedoeling toeristische arrangementen uit te werken. we willen daar ook de horeca en handelaars bij betrekken. Ook het schrijnwerkmuseum kan zeker in deze arrangementen opgenomen worden', zegt Himpe.

Pierre Vangroenweghe ziet de samenwerking zeker zitten. Het museum is voor hem een hobby, 'maar ik vind het fantastisch dat de stad interesse heeft in mijn werk', zegt hij.

(Frank Meurisse)