Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Storend verkeer gebannen tijdens beiaardconcerten

Het Nieuwsblad

7 juni 2013

Beiaardiers uit binnen- en buitenland spelen vanaf maandag elke week een concert. Tijdens het eerste concert zal het verkeer geweerd worden om te voorkomen dat motorgeronk het luisterplezier stoort.

Naar jaarlijkse traditie start maandagavond 10 juni een reeks van vijf beiaardconcerten met binnen- en buitenlands talent. Voortaan worden storende geluiden zoals motorgeronk geweerd tijdens de concerten.

Gemeenteraadslid Piet Seynaeve (N-VA) pleit al jaren om de kwaliteit van de beiaardconcerten op te krikken. De luisterplaats bij uitstek is het Bad Zwischenahnplein. De concerten worden daar echter geregeld verstoord door wagens en bromfietsen in de nabijgelegen Baron de Pélichystraat. Daarom wordt dit jaar de Baron de Pélichystraat vanaf 20.30 uur afgesloten tussen de Roeselaarsestraat en de Sint-Tillostraat.

‘We gaan dit zo snel mogelijk evalueren. Als het positief uitvalt, zal deze maatregel gelden tijdens alle vijf de concerten’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). ‘Op dat tijdstip is er niet zoveel verkeer, de hinder zal dus beperkt blijven.’

Tot en met 8 juli is er elke week een concert. Maandag zal er ook een accordeonist spelen van op de toren van de Sint-Tillokerk. Beiaardier Elena Sadina speelt samen met accordeonist Sergej Gratchev.

(Frank Meurisse)