Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbestuur wil een nieuw winterplan

De Weekbode

25 januari 2013

Mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) meldde dat het bestaande winterplan voor het sneeuwruimen en het strooien wat hem betreft een onvoldoende krijgt. "In normale winteromstandigheden is dit plan nuttig, maar bij een uitzonderlijke winterprik zoals nu krijgt het plan een onvoldoende op het rapport. De stadsdiensten hebben grote inspanningen geleverd. Zo is er sinds zaterdag 12 januari al 160 ton zout gestrooid en werden door de eigen diensten 280 uren gepresteerd voor het strooien en het sneeuwruimen. De winterprik kostte tot nu toe ongeveer 23.000 euro", lichtte de schepen toe.

"Ondanks deze inspanningen hebben we bedenkingen bij het plan en is er een grondige evaluatie in de maak. Tegen de winterperiode 2013-2014 moet er een nieuw plan zijn dat efficiŽnter is op het vlak van capaciteit, veiligheid en mobiliteit. De capaciteit moet hoger, in eerste instantie door een grondige interne reorganisatie. Ook de prioriteitenlijst moet geŽvalueerd worden."

Geert Leenknecht (Open VLD) vroeg om de mogelijkheid te bekijken om loonwerkers of landbouwers in te zetten. Stefaan Sintobin wil dan weer dat leefloners sneeuw ruimen op openbare plaatsen. 

De mobiliteitsschepen kondigde ook een nieuwe maatregel aan. "Izegemnaars die problemen ondervinden met gladde wegen contacteren nu allerhande diensten en mandatarissen. We streven naar een centraal meldpunt."

(Wouter Vander Stricht)