Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad plant extra parking aan drukkerij Strobbe

Het Laatste Nieuws

16 maart 2013

Om de parkeerdruk in het centrum te verminderen, huurt het stadsbestuur het parkeerterrein van drukkerij Strobbe in de Kasteelstraat. Vanaf 1mei komen er dan negentien extra betalende parkeerplaatsen in de stad bij. Door de heraanleg van de Grote Markt ging de helft van de parkeerplaatsen daar verloren. De huurovereenkomst met Strobbe moet nu soelaas brengen.

“We staan zelf in voor het onderhoud van de parking en het uitlijnen van de parkeerplaatsen”, zegt mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA). “We zullen er opletten dat ze breed genoeg zijn, want dat is al langer een struikelblok bij de plaatsen op de Grote Markt. De slagboom blijft staan zodat de parking bij bepaalde evenementen kan ingeschakeld worden voor de eerstehulppost.”

Voor de parking gelden dezelfde tarieven als op de Grote Markt. Er komt ook een extra parkeerplaats voor mindervaliden. Er zijn overdag ook twee bijkomende parkeerplaatsen die gereserveerd worden voor het personeel van de drukkerij, maar na de werkuren worden die opengesteld voor iedereen. Op lange termijn

zal het stadsbestuur beslissen of er al dan niet een parkeertoren komt in dezelfde straat. “Maar daar zal de evaluatie van deze parkeerplaatsen ongetwijfeld een rol in spelen”, geeft burgemeester Bert Maertens (N-VA) nog mee. “Op basis daarvan kunnen we later beslissen of er nog extra ruimte nodig is.”

Handelaarsorganisatie AZI is alvast tevreden met de nieuwe parkeerruimte.

(Valentijn Dumoulein)