Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad gaat dalend gebruik marktbus onderzoeken

Het Nieuwsblad

28 september 2013

De gratis marktbus in Izegem wordt grondig geanalyseerd. In vergelijking met de beginjaren 2005-2007 is het aantal gebruikers gehalveerd.

‘Vorig jaar telden we nog gemiddeld zo’n 380 gebruikers per maand’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). ‘Dat is wat weinig. Maar het is absoluut niet de bedoeling de marktbus af te schaffen. We zullen wel bekijken hoe we de dienst opnieuw aantrekkelijk kunnen maken voor wie naar de markt komt.’

Om dit te achterhalen wordt er een bevraging opgestart. Niet alleen op de marktbus zelf, maar ook tijdens de wekelijkse zaterdagmarkt zullen mensen aangesproken worden om enkele vragen te beantwoorden over de marktbus en het hele systeem. Met die resultaten wil het bestuur dan aan het werk.

Nu al is duidelijk dat bij een aantal haltes niemand op- of afstapt en dat andere haltes dan weer moeilijk gevonden kunnen worden. De marktbus rijdt ook in een lus, zodat de rit soms een half uur kan duren. ‘Dat is lang. Wellicht haken sommige mensen daarom af’, beseft de schepen.

Promotieacties

Hij sluit niet uit dat het publiek eigenlijk niet veel groter is dan de groep die de bus nu gebruikt. ‘In het verleden waren er verschillende promotieacties waarbij iets te winnen of verdienen viel als je die bus nam. Mogelijk geeft dat een vertekend beeld van het aantal mensen die de bus gebruiken omdat ze hem nuttig vinden.’

(Frank Meurisse)  

Het aantal gebruikers van de marktbus is met de helft gedaald.