Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad creëert 22 extra parkeerplaatsen vlak bij Grote Markt

Het Nieuwsblad

16 maart 2013

Vanaf mei neemt het aantal parkeerplaatsen in de buurt van de Grote Markt met zowat de helft toe. Het stadsbestuur huurt hiervoor een parkeerterrein van de firma Strobbe dat bijna aan de Grote Markt paalt.

'Dergelijke parkeerruimte creëren nog dichter bij de Grote Markt, kan haast niet', zeggen schepenen van Mobiliteit en Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA), van Groen Kurt Grymonprez (SP.A) en burgemeester Bert Maertens (N-VA). 'Het was één van de klemtonen uit ons beleidsplan. De huurovereenkomst zal op de gemeenteraad besproken worden.'

De parking in kwestie is deze van drukkerij Strobbe in de Kasteelstraat. Vroeger was daar de winkel van de drukkerij. Sinds die verhuisd is naar een winkelsite elders in de stad, werd de oppervlakte nauwelijks nog gebruikt. 'Door het perceel te huren kunnen we negentien parkeerplaatsen extra ter beschikking stellen op een boogscheut van de Grote Markt. Er is ook één vak voor gehandicapten. Na de werkuren zijn er nog twee extra plaatsen vrij, wat het totaal op 22 brengt.' Bijna een toename met de helft, als je de Grote Markt mee in rekening brengt. Dit komt de handel in het centrum ten goede.

De stad zal zelf zorgen voor het onderhoud van de parking en het uitlijnen van de parkeerplaatsen. 'Daarbij zullen we er zeker voor zorgen dat de plaatsen ruim genoeg zijn, want op de Grote Markt worden we sinds de heraanleg geconfronteerd met te nauwe plaatsen', aldus schepen Grymonprez. 'De slagboom aan de parking zal blijven staan, zodat voor bepaalde evenementen de ruimte kan vrijgehouden worden. Met de huurovereenkomst zet het nieuwe stadsbestuur een eerste stap in de realisatie van extra parkeerruimte in het centrum. Schepen Himpe kondigde tijdens de vorige gemeenteraad aan dat er een nieuw parkeerplan komt dat zal voorbereid worden door een ambtelijke werkgroep en dat zal besproken worden in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit.

(Frank Meurisse)