Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Slechts één pop-upwinkel in Marktstraat tijdens leegstandsactie

Het Laatste Nieuws

14 oktober 2013

De Izegemse Marktstraat kende zaterdag iets minder leegstand dankzij een actie van het stadsbestuur in samenwerking met Actie Zelfstandig Izegem (AZI). Handelaars van buiten het centrum kregen de kans om voor één dag een winkel te openen in een leegstand pand. Amper één winkel, Trendwood die normaal langs de Meensesteenweg te vinden is, ging hier op in. "Toch zijn we niet teleurgesteld", aldus schepen van economie Kurt Himpe.

“Wij waren direct geprikkeld door het voorstel", reageert Machteld De Vreese, zaakvoerster van Trendwood, op het initiatief van de stad en AZI. "Het is een unieke kans om eens naar buiten te komen. De reacties zijn heel positief. Niet alleen hebben we vandaag al goed verkocht, veel mensen vragen ons ook of we ons niet definitief hier willen vestigen. De andere handelaars die permanent gevestigd zijn in de Marktstraat zijn de leegstandsactie genegen. "Die pop-upwinkels zijn een heel goed idee", reageert Erwin Degryse van schoenenwinkel N&D. Ook de shoppers willen niets liever dan meer leven in de brouwerij. "Het is heel aangenaam om nog eens een nieuwe winkel in de Marktstraat te zien", zegt Mieke Carpentier. "Het maakt de beleving direct iets anders. Niemand winkelt graag in een straat vol leegstaande zaken." Maar is de actie nu geslaagd? "We hadden meer kandidaten verwacht. Toch ben ik blij dat er één was", reageert schepen van economie Kurt Himpe (N-VA).

Centrummanager

“Verschillende handelaars en eigenaars van leegstaande panden waren geïnteresseerd, maar voor velen was de shoppingdag iets te kort bij om een tijdelijke winkel te realiseren. Trendwood is onze trendsetter en de uitbaters zijn heel tevreden. Hun positieve ervaring geeft ons het duwtje in de rug om deze actie te herhalen. Bovendien namen 40 zaken deel aan de shoppingdag en zit de samenwerking tussen het stadsbestuur, AZI en Unizo snor. Vanuit die positieve sfeer willen we verder werken aan de Izegemse economie. Eerstvolgend initiatief wordt de aanwerving van een centrummanager. We zijn de functiebeschrijving aan het opmaken en begin 2014 moet de centrummanager kunnen starten.”

(Charlotte Degezelle)