Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Politiek Izegem lacht om vroege aprilgrap

Het Nieuwsblad

29 maart 2013

Politiek Izegem kan smakelijk lachen om de vroege aprilgrap van AZ Izegem (Actie Zelfstandig Izegem).

AZ Izegem neemt het op voor alle zelfstandigen in de stad en legde in een recent verleden de politiek het vuur al stevig aan de schenen.

In de nieuwste nota nemen ze het parkeerbeleid op de korrel. ‘Onder het motto wat je zelf doet, doe je meestal beter werkten we zelf een autonoom parkeerbedrijf uit, naar analogie met Roeselare en Kortrijk', verwoordde zegsman Steven Beyens. ‘Het zal ParkiZ heten...'

Een aantal zelfstandigen zou volgens een beurtrol de retributies incasseren. Na hier en daar nog een sneer naar de lokale en nationale politiek werd de brief besloten met de hoop tot een lucratieve samenwerking te komen.

De mail werd verstuurd naar alle politici. De reacties bleven niet uit. Ze varieerden van ‘het is pas maandag 1 april' (Gerda Mylle, CD&V), over Lothar Feys (N-VA) die al een gepaste outfit vond tot Geert Bourgeois (N-VA) die het een vette vis zonder graten vond, compleet met smiley en al.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) pleit voor meer dergelijke humor in de politiek.

Extra parkeerplaatsen

Wat het eigenlijke parkeerbeleid betreft, er komt schot in de zaak. Straks opent de stad een 20-tal extra parkeerplaatsen in de buurt van de Grote Markt. ‘Daarnaast zijn ook de voorbereidingen van een totaalplan omtrent parkeren in de hele stad volop bezig', zeggen burgemeester Maertens en schepen voor Mobiliteit Kurt Himpe nog.

(Frank Meurisse)