Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeerverbod in Kouterweg nu definitief

Het Nieuwsblad

23 november 2013

Het parkeerverbod aan één straatzijde in de Kouterweg blijft nu voorgoed van kracht. Eerder al werden proefopstellingen goed bevonden. De maatregelen in de Kouterweg drongen zich op.

‘Na de heraanleg ervan tijdens de vorige legislatuur blijkt de rijbreedte van de weg te smal waardoor spiegels werden afgereden en ook andere schade aan voertuigen werd opgetekend op plaatsen waar langs beide zijden geparkeerd werd’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). Ook de hulpdiensten ondernamen een test en konden niet door de straat.

Tot eind november liep de proefperiode en alle bewoners uit de Kouterweg en uit de eerste delen van de zijstraten werd gevraagd om een evaluatie op te maken. ‘De meeste antwoorden geven aan dat de tijdelijke maatregel mag behouden blijven en een aantal bewoners doet nog suggesties voor verdere verbetering van de situatie. Uit de resultaten van het snelheidsinformatiebord blijkt dat er niet sneller gereden wordt dan voor het verbod werd ingevoerd, we blijven dit echter verder opvolgen.’

De suggestie om deels te parkeren op de stoep werd niet aanvaard. ‘De ondergrond van de trottoirs is hiervoor niet geschikt’, verklaart de schepen nog. Sinds de invoering van de maatregel werd geen schade meer opgemeten.

(Frank Meurisse)